Snart dags för julmarknad i Storforsen

27 NOV 2013
Skrivet av :

Den 7:e december är det dags för årets upplaga av julmarknaden att äga rum i Storforsens vackra natur. I två dagar kommer Tomten att finnas på plats tillsammans med bland annat årets luciakandidater och en massa utställare.

– Alla är hjärtligt välkomna hit, berättar Birgitta Forsman, marknadsgeneral.

För femte året i rad öppnar Storforsen dörrarna för ännu en marknad i julens tecken. På plats kommer Tomten att finnas för att välkomna barnen i Tjirsakojan. Med sig har han en av sina tama renar och förhoppningsvis en massa snö.

– Förhoppningen är att det ska komma mer snö och att vi kommer att ha bra väder, säger Birgitta Forsman, marknadsgeneral.

Hembakat och julbord

På plats kommer det att finnas ett flertal utställare som kommer att sälja slöjd och hantverk. Det kommer även att finnas försäljning av hembakat fika, bland annat i kaffestugan. Där kommer Vidsels bygdeförening och Vidsels lottakår befinna sig för att sälja fika och glögg. Om vädret är fint kommer det även att finnas hästskjuts.

Årets luciakandidater och kören Muskus 3:22 kommer att finnas på plats för att sjunga julsånger för besökarna, och när kvällen anlänt kommer Börje med vänner att underhålla i kapellet. För den hungrige som känner för att tjuvstarta med julbordet kommer hotellet att erbjuda det.

Birgitta Forsman arrangerar Storforsens julmarknad för femte året. Foto: Privat

Birgitta Forsman arrangerar Storforsens julmarknad för femte året.
Foto: Privat

Gratis entré

Ifjol hade marknaden runt 2000 besökare under de båda dagarna. Parkering kommer att finnas för en liten avgift som går till Tväråselets AIF. Självaste entrén till marknaden är gratis. Årets sponsorer är Sparbanken Nord och Handelsbanken som har bland annat skänkt marschaller som kommer att lysa upp vägen.

– Det är en liten och genuin marknad, inte så kommersiell, berättar Birgitta Forsman.

Bilder från fjolårets upplaga hittas på https://alvsbynews.se/2011/12/vackrare-julmarknad-an-den-vid-storforsen-finns-inte/

TEXT: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.