Investeringssugna kineser till Älvsbyn

30 NOV 2013
Skrivet av :
Foto: Petronella Modin

Foto: Petronella Modin

Bli inte förvånad om du får se grupper av kineser i Älvsbyn till våren. Fem handelsdelegationer från Gansu kommer att besöka Norrbotten. Det är resultatet av den Kina-resa som arrangerades av företaget Invest in Norrbotten där bland andra Älvsbyns kommunalråd Helena Öhlund och näringslivschefen Pär Jonsson var med.

Vi senaste uppföljningsmötet i Luleå kom den Kinesiska ambassaden från Stockholm på besök. Beskeden som lämnades var positiva. Fem kinesiska handelsdelegationer,  inom, forskning och utveckling, stadsomvandling, gruvor, datalagring samt vindkraft och biltest, kommer till länet. Älvsbyn är en av de kommuner som får besök.

” Det blir en spännande vår där vi fördelar besöken till olika delar av Norrbotten. För oss är det viktigt att det utmynnar i affärer. Nu tar vi ett initiativ och arbetar proaktivt med bolaget. Då vill vi också se ett resultat, bara så du vet Jörgen!” skriver Pär Jonsson på sin blogg med hälsning till Jörgen Eriksson, VD för Invest in Norrbotten.

Läs hela blogginlägget genom att klicka här…

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.