Idol-Elin en sångpärla med rötter i Älvsbyn

02 NOV 2013
Skrivet av :
Idol-Elin Bergman har sina rötter i Älvsbyn. Hennes pappa Benny är född och uppväxt på byn. FOTO: TV4:s PRESSTJÄNST

Idol-Elin Bergman har sina rötter i Älvsbyn. Hennes pappa Benny är född och uppväxt på byn. Henens farmor bor fortfarande kvar. FOTO: TV4:s PRESSTJÄNST

Elin Bergman, 18, som för tillfället gör succé i TV-programmet Idol, har  sina rötter i Norrbottens Pärla. Hennes pappa, Benny, är född och uppväxt på byn. Elins farmor bor fortfarande kvar i Älvsbyn.

Själv är Elin uppväxt i Umeå.

– Jag flyttade hit redan 1980 och har blivit kvar, berättar Benny som till professionen är rektor.

Elin Bergman studerar vid det musikestetiska programmet på Midgårdsskolan i Umeå. Hon har tittat på Idol sedan barnsben. Drömmen att själv få medverka har funnits under en längre tid.

– Jag behövde lite pepp från kompisar och familj före, de har tjatat på mig i flera år, men jag var nog inte riktigt redo förrän nu. Jag kände att nu skulle jag ta chansen att bara göra det, har Elin Bergman berättat för Västerbottens-Kuriren.

I tävlingen gjorde hon entré med storm. Elin blev juryns favorit redan när hon kom in och rappade på sin första audition i Sundsvall. Nu är hon en av favoriterna till slutsegern!

Elin säger sig vara intresserad av många olika musikgenrer, men sjunger främst soul, r&b och hiphop. Inom det sistnämnda rappar hon också.

Den som uppmuntrade henne att rappa var Umeås egen rappdrottning Cleo (Nathalie Missaoui), när musikprojektet Fair Ground genomfördes i samarbete med elever på Midgårdsskolan.

– Jag hade inte rappat förut, men alltid velat. Jag hade suttit hemma och gjort det lite i smyg. Cleo har varit en väldigt stor inspiration. Jag har verkligen sett upp till henne, säger Elin Bergman.

Elin har fortsatt att övertyga i tävlingen. Beröm haglar över henne, både från jury och fans. Nu är Elin väldigt nära slutfinalen. Av tusentals kallade återstår nu endast sex utvalda.

Oavsett hur det går i Idol är det musiken hon vill satsa på.

På TV4:s hemsida fick hon frågan:

Varför kommer just du vinna?
– En styrka för mig är att jag rappar. Ingen annan har gjort det i Idol förut. Det känns annorlunda och nytt. Jag och Gustav rappar och det känns ju jättekul att få ta in det till Idol.

Med oavstående fakta så hoppas förstås familjen Bergman på stöd norrifrån.

– Kul om personer i Älvsbyn med omnejd röstar på henne, hälsar pappa Benny.

Fakta:

Namn: Elin Bergman
Ålder: 18 år, 5 augusti 1995
Bor: Böleäng i Umeå.
Lyssnar : får inspiration av många olika saker, fascinerades på festivalen Way out west av Håkan Hellström och Looptroop Rockers.
Finns även på: Bloggen elinbergman.devote.se, Twitter: @Elinbergman_, Instagram: @johannaelin

 

Se hennes senaste tävlingsbidrag nedan:

Fungerar inte TV-fönstret klicka på denna länk…

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.