Härlig adventsmarknad i Vistträsk

Tomten får en kram av Arvid Nilsson från Muskus.

Tomten får en kram av Arvid Nilsson från Muskus.

Årets adventsmarknad i Mejeriet lockade folk från hela kommunen. Många besökare, till och med tomten själv hittade dit.

Kristina Pantzare från Vistträsk Husmodersförening.

Kristina Pantzare från Vistträsk Husmodersförening.

Under dagen kom vågor av besökare som ville titta på de varor som fanns till försäljning, köpa korv med bröd eller ta en fika. Barnen hade ett eget rum fyllt av pyssel, Kristina Pantzare från Husmodersföreningen i Vistträsk hjälpte till med julpysslet.

– Här kan barnen komma och sätta ihop lite julpynt, berättar Kristina medan hon delar ut klistermärken med bilar till två pysselglada gossar i treårsåldern. Pysselrummet var populärt för barn i alla åldrar, från några månader till över tio år.

Idrottsföreningen sålde varmkorv med bröd och byaföreningen serverade kaffe, smörgås och fikabröd en trappa upp. Utställarna fyllde rummen i Mejeriet, och varorna var som vanligt väldigt blandade. En hel del hantverk fanns dock till försäljning. Lina Berg var årets yngsta försäljare, hon sålde bland annat handgjorda hundleksaker:

– Dom är väldigt hållbara, till och med hundar som brukar ha sönder allt lyckas ha kvar de här leksakerna länge!

Lina Berg, 10, sålde hundleksaker hon tillverkat själv.

Lina Berg, 10, sålde hundleksaker hon tillverkat själv.

Förutom aktiviteterna i Mejeriet, hade Skohörnan öppet. I Vistträsk brandstation sålde motorklubben kaffe och gofika, och i en privat villa anordnades flyttloppis med total utrensning av resterande bohag.

Kort sagt en händelserik dag, med många besökare i den levande byn Vistträsk.

Bilder från Mejeriet:

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.