Hårdträning i skönsång

27 NOV 2013
Skrivet av :

Under onsdagskvällen var det hårdträning för årets Älvsbyns Luciakandidater på församlingsgården. under deras musikalisk ledare för året Miranda Öhman med bistånd av Ellen Eriksson på piano.

Vid träningen fanns sju av de åtta kandidaterna som ställer upp i år på plats. Hårdträningen gick bra och skönsången sitter rätt så bra redan, det är bara väder och resor som ställer till det just nu, men Miranda Öhman och Ellen Eriksson verkar ha bra koll på alla detaljerna.

Det låter mycket bra redan, bara lite övning till så blir det nog mycket bra (reds anmärkning)

Nu på skyltsöndag kan ni lyssna själva på Storgatan vid sparbanken kl 1600. Sedan kommer Älvsbyn Just Nu att pressentera de åtta kandidaterna fram till den 12/12 då kröningen av årets Lucia i Älvsbyn sker i kyrkan.

Under skyltsöndagen kommer Luciakandidaterna att samla in pengar för Älvsby Lions julgåvor till de som blivit änka/änkling under året i Älvsbyn, längs Storgatan och dess affärer.

Kandidaterna för 2013 är:

1 Amanda Sundh
2 Evelina Pettersson
3 Ida Johanna Köpman
4 Ida Jonsson
5 Julia Lindström
6 Karin Nordberg
7 Linda Grönberg
8 Michaela Lindbäck

Årets Älvsby Lucia avgörs genom lottning och arrangeras av Älvsby Lions Club, Älvsby-Tryck AB, Älvsby Församling, Älvsbyns Kommun, Älvsby Köpmannaförening och Älvsby Folkhögskola.

Det blir fjolårets Lucia Lisa Eliasson som kröner årets lucia.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.