Håll i hatten – när “Hilde” stoppar tågtrafiken

17 NOV 2013
Skrivet av :

HattEtt lågtryck, som norska vädertjänsten döpt till Hilde, drog på lördagskvällen in över Jämtland och Västerbotten. Vindarna kan nå stormstyrka och SMHI har utfärdat en klass 2-varning som även gäller Norrbottens kustland under söndagsmorgonen. Blåsigt lär det även bli i Älvsbyn om än inte lika mycket. Så håll i hatten om du bär sådan huvudbonad.

Hilde påverkar även tågtrafiken som stoppas på stambanan. Det gäller sträckan Vännäs – Boden mellan klockan tre och sex på söndagsnatten. Bland annat kommer två norrgående nattåg att stanna i Umeå för att avvakta och se hur stormen utvecklar sig, enligt Trafikverket.

Sträckan Östersund-Storlien stängdes redan vid klockan 21 på lördagskvällen.

Redan på lördagskvällen rapporterades över 10 000 hushåll i Jämtland och Västerbotten vara utan ström. Den siffran lär stiga under natten.

Nedan SMHI:s varning:

 

NORRBOTTENS LÄN KUSTLAND.

Varning klass 2 stormbyar
Söndag morgon vrider vinden från väst till nordväst och det väntas då mycket hårda vindbyar 21-24 m/s. I den södra delen upp till storm 25 m/s. Vinden avtar under söndag förmiddag.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.