Håll i hatten – när ”Hilde” stoppar tågtrafiken

17 NOV 2013
Skrivet av :

HattEtt lågtryck, som norska vädertjänsten döpt till Hilde, drog på lördagskvällen in över Jämtland och Västerbotten. Vindarna kan nå stormstyrka och SMHI har utfärdat en klass 2-varning som även gäller Norrbottens kustland under söndagsmorgonen. Blåsigt lär det även bli i Älvsbyn om än inte lika mycket. Så håll i hatten om du bär sådan huvudbonad.

Hilde påverkar även tågtrafiken som stoppas på stambanan. Det gäller sträckan Vännäs – Boden mellan klockan tre och sex på söndagsnatten. Bland annat kommer två norrgående nattåg att stanna i Umeå för att avvakta och se hur stormen utvecklar sig, enligt Trafikverket.

Sträckan Östersund-Storlien stängdes redan vid klockan 21 på lördagskvällen.

Redan på lördagskvällen rapporterades över 10 000 hushåll i Jämtland och Västerbotten vara utan ström. Den siffran lär stiga under natten.

Nedan SMHI:s varning:

 

NORRBOTTENS LÄN KUSTLAND.

Varning klass 2 stormbyar
Söndag morgon vrider vinden från väst till nordväst och det väntas då mycket hårda vindbyar 21-24 m/s. I den södra delen upp till storm 25 m/s. Vinden avtar under söndag förmiddag.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.