Företagarföreningen – arbetar för ett starkt företagande

25 NOV 2013
Skrivet av :

Företagarföreningen i Älvsbyn arbetar för att stärka kommunens företagande och varumärke. I skrivande stund ligger medlemsantalet på cirka 80 medlemmar.

– Det är dom lokala företagarna som bygger organisationen, berättar Elisabeth Nordström, föreningens ordförande.

Företagarföreningen i Älvsbyn är en medlemsägd organisation som arbetar för att stärka det lokala näringslivet. Föreningen startades för snart 90 år sen och har i dagsläget närmare 80 medlemmar. Vid start var det enbart män som fick vara medlem. 1926 ändrades reglerna och kvinnor fick vara med. Den nuvarande styrelsens könsfördelning är 50-50, och sen drygt 10 år tillbaka sitter Elisabeth Nordström på ordförandeposten.

Bra dialog

Företagarföreningens arbete går ut på att hjälpa varandra och föra en dialog med de lokala politikerna för att stärka företagandet. Tillsammans med näringslivschef Pär Jonsson träffas styrelsen en gång i månaden för att informera hur läget ser ut. Både på kommunen och bland företagarna. När vissa beslut inom näringslivet ska tas dras det först upp på föreningens styrelsemöte så att dom får säga sitt.

– Nyttan med Företagarföreningen är att vi har en part som vi för talan med. Och det är viktigt. Tillsammans hjälper vi till att forma och stärka varumärket Älvsbyn, berättar Pär Jonsson.

Ordförande Elisabeth Nordström utanför föreningens lokal

Ordförande Elisabeth Nordström utanför föreningens lokal

Välkomnar alla

Föreningen anordnar även föreläsningar och arrangemang för medlemmarna, samt höstens stora snackis, Näringslivsgalan, där över 300 personer deltar varje år. Nästkommande evenemang kommer att äga rum snart. Då kommer en hockeykväll att arrangeras.

Vilket företag som helst får bli medlem i föreningen, både lokala och dom från andra orter. Framtidstron ser för närvarande ljus ut. Förhoppningarna är att fler väljer att bli medlemmar i föreningen och att medlemsantalet passerar 100 innan nästa decennium.

– Just nu ser vi ljust på framtiden, det är mycket positivt som händer, berättar Elisabeth.

 

TEXT & FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.