Dansdraget på Höstbuggen i Luleå

18 NOV 2013
Skrivet av :

I lördags tävlade Dansdragets ”nästgårds”. Tävlingen Höstbuggen arrangerades av grannförening Luleå Bugg & Swing och tävlingengick av stapeln i Örnäsets Sporthall.

Tävlingsdagen startade med R-tävlingen.

R= regional nivå, det är den nivå där man i något lägre tempo börjar sin karriär som tävlingsdansare.

I klassen Bugg Barn R startade tvillingarna Viktor och Kajsa Nilsson och dom dansade så bra att det blev en silverplats.

I klassen Bugg Ungdom R representerades Dansdraget av tre ungomspar. Alla tre paren gick till final. Bäst lyckades Mikael Nilsson och Hilma Eriksson som knep bronsplatsen tätt följd av Willy Viklund och Ella Sjölund som blev fyra och Hampus Andersson och Aina Khan som blev sexa.

Seniorparet Ulf Andersson och Mona Wikman var ytterst nära ett finalrace och slutade som sjua i klassen Bugg 35+ R.

I Lindy Hop klassen slogs tre grupper ihop LHUR/JR/VR dvs Ungom, Junior och Vuxen och där tog Dansdraget en tredje plats genom juniorerna Elias Johansson och Lisa Lundström

Efter pausen var det sen dags för N-tävlingen.
N= nationell nivå, det är den nivå där man fortsätter när man tävlingsdansat flera år och tempot är rejält högt. På denna nivå kan man dessutom avancera från B-klass till A-klass.

Allra först ut var juniorparet William Wikström och Emmy Engström som dansar i Bugg Junior B. Dom gick vidare till final och slutade på en mycket fin andra plats.

I den sammanslagna klassen Bugg Junior A/Vuxna B representeraes Dansdraget av två vuxenpar. Adam Lundström och Moa Johansson gick till final och slutade där som sexa tätt följd av Mikael Lundström och Frida Danielsson. Frida som i höst har dammat av sina danskor och börjat dansa igen var ytterst nära att ta sig till final med sin ex-danspartner och dom slutade på en sjunde plats, strax utanför finalen.

I klassen Bugg 35+ B dansade veteranerna Göran Långström och Astrid Edin final och dom slutade på en femte plats.

I Bugg 35+A blev det en seger genom Kjell Landström och Maria Engström. Roger Bergman och Mona Dahlberg blev nia i samma klass.

Dagen avslutades med Lule Kraft Jack’n Jill.
Jack’n Jill är en ganska ny tävlingsform där man lottas ihop med en partner samtidigt som man kliver in på tävlingsgolvet. I den formen av tävlingsdans utmanas man i att dansa med en helt ny människa som man kanske aldrig dansat med förut, och det finns ingen tid att träna tillsammans. Här har åldern igen betydelse, det spelar ingen roll hur länge du har dansat, utan hur pass bra du är på att föra och följa olika människor. Yngsta deltagaren var 9 år och äldsta upp emot 60. Det var över 100 personer som anmält sig till Jack’n Jill. Efter första uttagningsracet lottades de par som gått vidare ihop men en ny partner osv. Kjell Landström lyckades att ta sig vidare både i uttagningsracet, kvartsfinalen och ända fram till semifinalen där det sen tog stopp. Men bäst lyckades Moa Johansson som tillsammans med Luleå Bugg & Swings Jacob Bergelin tog hem segern och prispengarna.
Resultat HÖSTBUGGEN R-tävling

BBR
2. Viktor och Kajsa Nilsson

BUR
3. Mikael Nilsson – Hilma Eriksson
4. Willy Viklund – Ella Sjölund
6. Hampus Andersson – Aina Khan

B35R
7. Ulf Andersson – Mona Wikman

LHUR/JR/VR
3. Elias Johansson – Lisa Lundström

HÖSTBUGGEN N-tävling
BJR
2. William Wikström – Emmy Engström

BJA/VB
6. Adam Lundström – Moa Johansson
7. Mikael Lundström – Lisa Lundström

B35+B
5. Göran Långström – Astrid Edin

B35+A
1. Kjell Landström – Maria Engström
9. Roger Bergman – Mona Dahlberg

LULE KRAFT JACK’N JILL
1. Jacob Bergelin LBS och Moa Johansson ÄDD

Text och Foto: Maria Engström

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.