Älvsbyn uppmärksammas i Svenskt Näringsliv

svensktnaringsliv-alvsbyn

Idag har Svenskt Näringsliv genom ett reportage uppmärksammat Älvsbyns position när det gäller företagsklimat. Älvsbyn ligger tvåa i Norrbotten vad gäller just detta, endast residensstaden Luleå ligger högre.

De stora företagen i kommunen; Polarbröd och Älvsbyhus, omnämns i artikeln som näringslivets ryggrad, och deras engagemang inspirerar mindre bolag. Företagarfrukostarna är också en av de saker som svetsar samman nätverket av företagare i Älvsbyn.

Tydliga strategier, informellt samarbete, en stark varumärkesplattform och goda förebilder sägs vara nyckeln till framgång.

Älvsbyn toppar dessutom alltid listorna när det gäller jämställdhet; det sitter kvinnor på många viktiga positioner i Älvsbyn.

”Vi har många starka och driftiga kvinnor. Det är därför så många kvinnor väljs till ordförandeposterna.”

Älvsbyns näringslivschef Pär Jonsson till Svenskt Näringsliv.

Läs hela artikeln på Svenskt Näringslivs webbplats.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.