Vargobservation i Vistträskbyn

120406_varg_01

Tre män som i lördags natt klev ut ur bilen strax utanför Vistträsk, fick en oväntad upplevelse när de plötsligt mötte en varg.
– Först brydde den sig inte om oss, men när vi hojtade till så att den skulle bli varse att vi fanns i närheten, visade den hela garnityret, berättar ögonvittnet, och fortsätter;
– När den fortsatte framåt utan att bry sig om att vi stod i vägen, blev vi tvungna att ropa igen, och först då bytte den riktning.

Platsen för observationen var Vistträskbyn, strax väster om Vistträsk.
– Vi hade precis passerat bron över sundet när vi såg vargen.

Enligt vår källa ska det omöjligen ha varit en hund. Den anges vara större än en New Foundlandshund (vuxen vikt ca 70 kg) i storlek, och svansen stod rakt ut från kroppen. Inte någon risk att förväxla med en storväxt jämthund alltså.

– Håret på armarna stod rakt upp resten av natten, det var verkligen spännande att vara med om ett sådant här möte.

Personerna som varit i kontakt med vargen har fått höra att det kan röra sig om samma varg som tidigare siktats i Alvikstrakterna, Luleå kommun.

FOTO: Arkivbild från tidigare vargobs i Avaträsk

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.