Vände på steken – underläge blev vinst

14 OKT 2013
Skrivet av :

BILDEXTRA: Efter två dagar är Sportringen Cup 2013 nu slut och vinnaren har korats. I finalen mötte Piteå HC Vit Clemensnäs HC i en kamp om första- och andra priset. Matchen var spännande in i det sista, men efter slutsignalen stod det västerbottniska laget som vinnare. Slutresultatet blev 5 – 4.

Den första perioden började bra för laget från Piteå. Efter bara 12 sekunder efter start satte laget sitt första mål och ett andra drygt tre minuter senare. Sju minuter efter det andra målet tog sig Clemensnäs in i anfallszonen och lyckades äntligen sätta pucken i nätet. Men den första perioden slutade 3 – 1 till Piteå.

Lagom till den andra perioden hade laget från Västerbotten ryckt upp sig och efter 10 minuter vände dom på steken. Mål efter mål gjordes och andra perioden slutade fyra lika. Men det var inte bara poäng som utdelades. Även ett flertal utvisningsminuter delades ut till vardera lag som åkte på roughing, slashing och tripping.

Men efter sammanlagt 21 minuter och 39 sekunders spelande var matchen över. Clemensnäs HC satte matchens sista mål i Sudden Death. Bucklan var därmed säkrad för laget från Västerbotten.

Efter matchen var det dags för prisutdelning. Ettan, två och trean skulle koras och diverse priser i olika kategorier skulle delas ut. Bland annat målvakts- och fair play-priset.

Hemmalaget, Älvsby IF, däremot slutade på en femteplats, efter att ha vunnit mot Bodens HF med 5 – 2.

Se resultat ock mycket mer Här.

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.