Välbesökt medlemsfest hos Centern

14 OKT 2013
Skrivet av :

BILDEXTRA: På lördagskvällen genomförde Centerpartiet sin medlemsfest på Hotel Polar med 64 deltagare och ett flertal inbjudna gäster. Kretsordförande för Centern i Älvsbyn Greger Andersson framhöll medlemsnyttan för medlemmarna med att få träffas under avslappnade former.

20131012_centern_070

Under medlemsfestens dryga fyra timmar bjöds det på en trerätters middag för de närvarande gästerna. Greger Andersson delade med sig av det framgångsrika kyrkovalet, under kvällen delades Centerns Ledarstipendium ut och kvällen gästades av regionordförande för LRF Nils-Olow Lindfors. Allt detta varvat med musik Lars Långström på klarinett och sång av Greger Andersson.

Riksmötet och en Svensk Klassiker

20131012_centern_049

Från riksmötet rapporterade Kjell-Åke Larsson om hur han lyckats få gehör för märkningen av potatis, där potatisens ursprung skall hanteras på samma sätt som annat frukt och grönt för att konsumenten skall veta vem som odlat potatisen.

20131012_centern_051

Även Berit Hardselius berättade om sitt första riksmötet och att vara på plats, men även om alla hinder på vägen dit resemässigt, mest gladdes hon ändå åt sin egen framgång i sportens värld där hon tagit en ”Svensk klassiker” (I en Svensk Klassiker ska du genomföra Vasaloppet/Öppet Spår 90 km, Vätternrundan på cykel 300 km, Vansbrosimningen Öppen Älv 3 km, Lidingöloppet löpning, 30 km)

Ledarstipendium

20131012_centern_094

Älvsbycenterns Ledarstipendium delades också ut under kvällen av Matilda Wiklund till Michel Ntoto i föreningen vänskap. En tagen Michel tackade för det erkännande han fått och sa att även Matilda som varit hans lärare gett honom mycket under de fem år han varit i Älvsbyn.

Lars Långström

20131012_centern_112

Lars Långström bjöd på musik på sin klarinett från opera, psalmer, skillingtryck till sångakompangemang och inprovisation, till de närvarandes stora nöje och stora ovationer. Lars Långström har under året vikatierat som kantor i Älvsby församling och bor normalt i Skellefteå.

Nils-Olow Lindfors

20131012_centern_098

Nils-Olow Lindfors Sunderbyn, Luleå, ordförande för Lantbrukarnas Riksförbund, LRF i Norrbotten, besökte medlemsmötet och berättade om sina mål om att komma in i riksdagen kommande mandatperiod, kanske då med hjälp av kryssröster från Norrbotten.

Hans livs historia berättade han om, att från sitt unga liv vid inlandsbanan i Moskosel till att han blev Bonde där han idag driver en lantgård tillsammans med hustrun Kristina, med bland annat uppfödning av arabhästar. Han arbetar även som projektledare vid forskningsinstitutet Mefos AB, och är verksam som kommunpolitiker för Centern.
– Det viktiga är att fortsätta att bygga på den grund som har lagts när det gäller den positiva utvecklingen av de gröna näringarna, både i form av projektverksamhet och att skapa bra förutsättningar för företagandet inom de gröna näringarna.
– Vi vill även arbeta för att fler ungdomar ska få upp ögonen för de gröna näringarna.

 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.