Röda Korset har fått en lastzon

18 OKT 2013
Skrivet av :

Den övre delen av Storgatan är ofta full av parkerade bilar, dag som natt. Somliga bilar står där bara en kort stund, andra kan stå där ett par dagar. Detta har resulterat i brist på parkering. Några som har drabbats hårt utav detta är Röda Korset som är i stort behov av en parkering så att dom på ett enkelt och säkert sätt kan lasta av och på de möbler som hämtats eller körs ut.

Förra torsdagen ringde Kurt Burström, enhetsledare på Röda Korset i Älvsbyn, till Älvsbyns Energi och frågade utifall det var möjligt att förlägga en lastzon utanför deras lokaler som dom kan använda när dom arbetar. Röda Korset fick ett positivt besked och nu är tio meter avsedd som lastzon åt den humanitära organisationen. En lättare markering dök upp tidigare i veckan, men snart kommer den riktiga markeringen att vara på plats.

 

Älvsbyn Just Nu har pratat med Kurt Burström om lastzonen:

Vad betyder det här för er?

– Det betyder väldigt mycket. För problemet som vi har haft tidigare är att det står bilar hela tiden här och vi är väldigt ofta ute och hämtar grejer, soffor och möbler. Så vi måste köra här fram och tillbaka och både hämta och lasta av. När det står mycket bilar har vi ju problem att lasta av. Ibland får vi stå och vänta. Och ibland får vi ställa oss nästan på gatan för att kunna lasta av, eller på andra sidan vägen.

Kommer det alltid att vara en lastzon eller kommer andra att kunna ställa sig där när ni inte arbetar?

– Jo, det är så att andra kan parkera där från klockan fyra på eftermiddagen fram till klockan åtta på morgonen. Men det är ju bara två timmars tid som man får stå där, så man får ju inte stå efter Storgatan. Men från klockan åtta till fyra är det lastzon för Röda Korset.

Det kommer ju att dyka upp en klarare markering för lastzon snart, men kommer det att märkas ut på något annat sätt så att det blir lättare att se nu när vintern kommer?

– Jo, vi står och väntar på en skylt som kommer till att visa att det är lastzon för Röda Korset. Och jag hoppas att människor kan respektera lastzonen för oss.

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.