Prisutdelning gör Vistträsk mysigare

24 OKT 2013
Skrivet av :
sörvägen

Sörvägen i Vistträsk.

Vistträsk byaförening har instiftat ett pris till den eller de som gör något för att byn ska bli trevligare. Det gäller stort som smått. Vem som helst kan nominera den man tycker gjort något bra för byn. Utmärkelsen heter Mysigare by.

Den som tycker att det gjorts något som höjer mysighetsfaktorn eller trivseln i byn, meddelar namn på den ansvariga personen, tillsammans med en motivering, till någon i styrelsen. Prisutdelning sker sedan när det passar, exempelvis vid adventsmarknaden eller Vistträskdagen.

– Vi har inget fast datum för prisutdelningen, berättar Henry Lindgren, ordförande i byaföreningen, och förklarar;
– Vi vill dela ut priset så snart det går för att uppmuntra fler att följa efter.

Det är inte så vanligt att man kan dela ut samma pris flera gånger varje år, men det väljer alltså byaföreningen att göra. Ovanligt är också att flera kan tilldelas pris vid samma tillfälle.

– Vi vill uppmärksamma så många som möjligt som arbetar för byn, menar Rebecca Larsson, suppleant i byaföreningen.

Jonas Marklund

Jonas Marklund

Jonas Marklund, vice ordförande, avslöjar att det redan nu har kommit in nomineringar, och man hoppas kunna dela ut det första priset redan i år.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.