Nya bankomater manipuleras

19 OKT 2013
Skrivet av :

De nya bankomaterna som nu sätts upp har redan blivit utsatta en bedragarliga som stoppar pengarna på vägen ut, så att du ej erhåller några pengar.

I Kalix, Arvidsjaur, Strömsund, Svenstavik och Sveg har kunder blivit av med sina pengar. Genom att sätta in en sedelfångare (lönnfack)i i utkastet kommer inte pengarna ut och  stannar i dettaa. När sedan kunden går in på banken och lämnar automaten passar ligamedlemmar på att vittja sedelfångarn.

Stanna kvar vid bankomaten om du ej erhåller pengar, ring till banken och/eller polisen främst om du hör missljud i bankomaten. Var omservat på om någon övervakar dig i omgivningen och notera ev regnummer eller signalement.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.