Möte på Galleri K – av Monica och Krista

05 OKT 2013
Skrivet av :

Under lördagen öppnade folkhögskolan i Älvsbyn upp dörrarna för ännu en vernissage på Galleri K. Den här gången var det Monica Blom och Krista Näslund, båda från Skellefteå kommun, som visade upp sina alster i konstrummet.

Temat för utställningen är ”möte”. Detta skildrar de båda konstnärerna med färglada målningar föreställande människor och andra olika ting.

– Vi vill sprida glädje, berättar Krista Näslund.

Monica har målat ända sedan mitten av 90-talet, medan Krista började vid millennieskiftet. 2006 lärde dom känna varandra genom projektet ”konstpiloterna” där ett flertal konstnärer delades in i ett par grupper. Varje grupp fick ett tema att arbeta med och skulle genom det skapa olika verk. De två konstnärerna hittade då en vänskap hos varandra och har sedan dess varit vänner.

– Jag har alltid hållit på med att inreda och sy, sen blev det att måla. Och nu kan jag bara inte låta bli, berättar Monica Blom.

Men detta är första gången som duon ställer ut tillsammans. Först var det tänkt att enbart Monica skulle ställa ut. Men istället för att ställa ut ensam ville hon ha med sig sin vän och vapendragare Krista, som gärna hakade på.

Utställningen pågår ända fram till 18 oktober. Måndag – fredag mellan 08:00 – 15:00.

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.