Matbutiken i Vistträsk återuppstår

DSC_0221

Arne Nilsson ser fram emot att släppa in kunderna igen.

I slutet av förra året lades livsmedelsbutiken i Vistträsk ner. Nu återuppstår affären i ny kostym, då bröderna Nilsson köpt fastigheten och avser starta upp verksamheten igen.

Butiken i Vistträsk lades ner i slutet av 2012. Fastigheten har nyligen sålts till bröderna Arne och Ulf Nilsson, som påbörjat renovering av lokalerna. Matbutiken ska återuppstå, och kommer att dela plats med den redan befintliga försäljningen av yrkes- och profilkläder.

Arne Nilsson ser fram emot öppnandet.

Arne Nilsson ser fram emot öppnandet av byabutiken.

Bröderna Nilsson driver ett byggföretag med säte i Vistträsk. För tio år sedan startade de även en klädbutik för yrkes-, profil- och fritidskläder. Nu blir matvaror nästa tillägg i företagandet.
– Fast vi räknar inte med någon större vinst, mest är det för byns skull, tycker Arne Nilsson.

Personalen från klädförsäljningen kommer också att serva de kunder som vill köpa mat. Sortimentet blir huvudsakligen dagligvaror. För byns skull kommer man inte att ansluta sig till någon butikskedja. Påslaget på priserna blir för stort.
– Vi kan inte ha mat som är avsevärt dyrare än i Älvsbyn, då kan ju inte folk handla här, menar Arne.

I lokalen pågår en omfattande renovering. Forna tiders pusslande byggkonst ska åtgärdas, rör och el dras om och alla ytskikt ska förnyas. Väggar tas bort och nya sätts upp. Redan nu är det svårt att föreställa sig hur det såg ut innan övertagandet.
– Det blir två avdelningar, en för livsmedel och en för kläder, berättar Arne.

Skiss över ny planlösning.

Skiss över ny planlösning.

Det kommer att dröja månader innan matvarorna finns till försäljning, men man planerar att kläderna ska in snabbare än så.
– Vi hoppas kunna flytta in kläderna innan jul, avslöjar Arne

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.