Ledarskapsstipendium till Polarbrödssystrar

31 OKT 2013
Skrivet av :

Karin Bodin, VD, och Anna Borgeryd fick motta Sparbanken Nords ledarskapsstipendium för sin förmåga att engagera medarbetarna. FOTO: SPARBANKEN NORD.

Karin Bodin, VD, och Anna Borgeryd fick motta Sparbanken Nords ledarskapsstipendium för sin förmåga att engagera medarbetarna. FOTO: SPARBANKEN NORD.

Polarbröds VD Karin Bodin och styrelseordförande Anna Borgeryd tilldelas Sparbanken Nords ledarskapsstipendium. Utmärkelsen delades ut i samband med onferensen Nolia Ledarskap & HR.

För första gången delar Sparbanken Nord ut ett ledarskapsstipendium. Priset är till för att uppmärksamma betydelsen av ett bra ledarskap hos någon som verkar i regionen.

Priset går till Polarbröds VD Karin Bodin och styrelseordförande Anna Borgeryd för sin förmåga att engagera medarbetarna. De var på plats i Piteå för att motta priset i samband med konferensen Nolia Ledarskap & HR.

Polarbröd bakar och säljer goda brödprodukter med ursprung i en stolt norrländsk tradition. Företagets syfte är att skapa möjligheter att äta gott och sunt nu och i generationer.

– Det känns väldigt roligt. Vi tar emot priset å alla medarbetares vägnar som hjälper oss i det viktiga arbete med att säkra en uthållig försörjning i många generationer till, säger Polarbröds VD Karin Bodin.

Förutom äran, får vinnaren motta 10 000 kronor.

– Det här är vårt sätt att uppmärksamma betydelsen av ett bra ledarskap, anser Erik Hägglöv, bankens VD.

– Vi har valt att skänka pengarna till ett skolprojekt i Tanzania. Där är Linnea Öman från Älvsbyn som driver projektet med att bygga upp en skola. Vi ser det som ett handfast exempel på hållbar utveckling som sker här och nu, avslutar Karin Bodin.

MOTIVERING:

Polarbröd med sitt säte i Älvsbyn bidrar till försörjningen av mat och arbetstillfällen på flera små orter i Norrland. Anna Borgeryd och Karin Bodin är brödföretagare i femte generationen och driver verksamheten med inriktning på såväl social som ekologisk hållbarhet. Med ursprung i en stolt norrländsk tradition vill man nå ut med bröd och kunskap över världen. 2012 ställde man frågan: vi har hållit på i 133 år och bakat bröd. Vad behöver vi föra kunna fortsätta i 133 år till? Med denna insats inspirerar systrarna inte bara medarbetarna utan får också genomslag långt utanför länet. Ett exempel på deras långsiktighet och mod är investeringen i eget energibolag som producerar förnybar energi på ett miljövänligt och hållbart sätt.

 

Om Sparbanken Nords Ledarskapsstipendium

Stipendiaten ska:

·  Vara verksam som ledare inom privat eller offentlig sektor med verksamhet i Sparbanken Nords region eller med annan särskild anknytning till vår region som princip omfattar Norrbotten.

·  Tillsammans med sin organisation ha åstadkommit långsiktigt goda resultat och/eller värdefulla insatser för vår region.

·  Ha visat på ett samhällsansvar genom att leda sin organisation mot en interkulturell medvetenhet och ett långsiktigt hållbart samhälle.

·  Vara nära sina medarbetare och arbeta för att medarbetarna är delaktiga så de kan prestera på toppen av sin förmåga.

·  Visa på ett tydligt och ansvarsfullt ledarskap genom att bland annat vara klok, modig och framåtblickande.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.