Kanelbullens dag

kanelbullar

Idag är det fjortonde året som svenskarna firar kanelbullens dag. Hembakningsrådet instiftade dagen 1999 för att fira sitt 40-årsjubileum.

hembakningsrådetGenom att lyfta fram ett älskat bakverk ville Hembakningsrådet hylla vår tradition att baka hemma. Att det blev just under hösten har grund i att det då är skördetider, och därmed också högsäsong för bakning. Kanelbullens dag har förärats en egen sajt där du bland annat hittar artiklar så du kan läsa mer om kanelbullar.

Idag firas kanelbullens dag i hela landet. Butiker, mackar, närlivs och andra platser som har livsmedelsförsäljning, har kampanjer för att underlätta för den som inte bakar själv. Trots detta är det inget som går upp mot mammas, mormors och farfars hembakta bullar. Vem bakar bäst i din familj?

Här hittar du recept av alla sorter, för finsmakaren, för allergikern och för bullfrossaren.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.