Johns kanon avgjorde slaget mot Norrfjärden

03 OKT 2013

Hår är John Sundmans 40-meterskanon på väg in i mål.

John Sundmans tunga artilleri kan mycket väl bädda för att Älvsbyn tar klivet upp till division fyra kommande säsong. Med kvarten kvar att spela, i kvalmatchen mot Norrfjärden hemma på Älvåkra, dundrade han in en frisparkskanon från 40 meter. Det innebar seger med 2-1 (1-0).

– Grymt skönt! Nu har vi har allt i egna händer, sade matchhjälten efter dramat.

Här kramas matchhjälten om av lagkamraterna

Älvsbyn började bäst och tog kommandot tidigt i första halvlek. Men målen lät vänta på sig.

Utdelningen kom först strax före pausvilan när Viktor Lundström hittade rätt efter en hörna.

Viktor Lundström sköna ledningsmål...

Viktor Lundström sköna ledningsmål…

Älvsbyn var det bättre bollförande laget, med flest chanser. Men i slutet av matchen började kvalnerverna att spöka. Det märktes tydligt både på spelet och humöret bland spelarna. Finliret försvann och ersattes med kamp, glåpord och hårda tag.

Det blev grinigt på planen och domaren fick dela ut en hel del gula kort.

När 70 minuter hade spelats kom kallduschen för Älvsbyn. Norrfjärden kvitterade genom Jan Johan Lundqvist.

Plötsligt hade kvaldramat på Älvåkra förvandlats till en riktig nagelbitare. Men hemmalaget skulle visa sig ha ett segervapen. Detta plockades fram när Älvsbyn fick en frispark på mittplan.

Olle Sundkvist, MAts Lundström och Älvsbyn fick sista skrattet i matchen mot Norrfjärden.

Olle Sundkvist, Mats Lundström och Älvsbyn fick sista skrattet i matchen mot Norrfjärden.

Fram klev John Sundman och lossade stora kanonen. Till hemmalagets glädje letade sig bollen direkt in i mål.

Segerskytten var förstås överlycklig.

– Det var nervöst och spännande både före och under matchen. Men vi visade ett jävla bra GO och krigade helhjärtat måste jag säga. Ingen vek ner sig och alla drog sitt strå till stacken, tyckte John.

Viktor Lundström i action.

Olle Sundkvist, läkarstuderande, hade sin diagnos klar direkt efter matchen.

– Vi producerar fler chanser än Norrfjärden och ska egentligen göra mer mål i  första halvlek.

Kvitteringen kändes orättvis.

– Men sedan lyckades ju John hitta rätt i slutet, GRYMT SKÖNT! menade Olle.

Både Olle och John blev varnade. Duon riskerar avstängning kommande match mot Luleå FF. I skrivande stund är det dock osäkert vilka regler som gäller, om de gula korten följer med från seriespelet eller om allt nollställdes inför kvalet.

Älvsbyns målvakt, Franklyn Ogbuti, gjorde också en par riktigt matchavgörande räddningar när matchen stod och vägde. Skönt för Franklyn att få revansch efter misstaget i första kvalmatchen.

I övrigt en bra kämpainsats av samtliga spelare i Älvsbyn. Det var som om alla anammat kapten Anders Sundmans attityd; ”Kliv aldrig undan – och smäll på”.