Johanna samlar klappar till ekonomiskt utsatta

Även 2013 kan barn i utsatta familjer få julklappar skänkta av medmänniskor i Älvsbyn. Johanna Stenvall tar nu över efter Jennifer Johansson som gjorde fjolårets insamling till ett lyckat initiativ.

I fjol skrev vi om Jennifer Johansson som samlade ihop leksaker att skänka till familjer med små eller inga möjligheter att själva ge julklappar till barnen. Jennifer har flyttat från Älvsbyn, och kan därför inte fortsätta med sitt arbete för ekonomiskt utsatta familjer. Därför har nu Johanna Stenvall från Älvsbyn valt att ta över där Jennifer lämnade.

– Jag vill nå ut till så många Älvsbybor som möjligt, för att berätta att man kan skänka en leksak som inte längre används, berättar Johanna Stenvall.

Johanna Stenvall

Johanna Stenvall

Precis som förra året måste sakerna som lämnas vara hela, funktionsdugliga och rena.

Det här året är det på grund av nya lagstiftningar lite svårare att hitta vägar för julklapparna att nå ut dit de behövs. Från kommunhåll verkar det vara svårt att få hjälpa Johanna med leveransen, men då socialkontoret vet vilka som bäst behöver julklapparna, fortsätter man att jobba på en lösning. Johanna har därför även kontaktat Svenska Kyrkan i Älvsbyn, som lovat att hjälpa till.

Än så länge går et bra med insamlingen, just nu är det ungefär 60 paket som kommit in, och fler anländer flera gånger i veckan.

– Man lämnar sakerna hemma hos mig på Västermalm, på Stallgatan 23, berättar Johanna och fortsätter;
– Har man inte möjlighet att komma med dem till mig, men kanske till centrala Älvsbyn, så kan man ringa mig så löser jag det.

– Mitt mål är att få in så många leksaker som möjligt för att kunna ge barn julklappar. Det finns många i vår kommun som lever i familjer där man av flera olika anledningar inte kan ge sina barn julklappar. Enligt mig har alla barn rätt till en bra jul.

Här lämnar du klapparna: Stallgatan 23, Älvsbyn
Telefonnummer till Johanna: 070-2651721

FOTO: Andreas Stenvall

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.