Integrations Karusellen har startat

31 OKT 2013
Skrivet av :

På onsdagskvällen bjöd ABF i Älvsbyn in till en informationsträff om det nystartade projektet ”Integrations Karusellen”, där ett 30 tal flyktingar med uppehållstillstånd kom för att lyssna.

20131030_itegrat_002

På plats fanns ABF:s Kerstin Backman, Eleonor Linder Integrationssamordnare inom kommunen, Anders Nilsson Älvsby Fastigheter, Gunilla Grahnström Hyresgästföreningen samt Michel Ntoto projektanställd vid ABF Norr i Älvsbyn.

Med hjälp av interntolkning i grupper informerades det om projektet, kommunen, fastighetsbolagets och hyresgästföreningens roller för de nyanlända.

Anders Nilsson från fastighetsbolagets gläds också åt att man inom projektet kommer att kunna anställa en person, som blir bryggan mellan bolaget och de nyanlända flyktingarna.  Även en Boendeskolan startar upp med vägledning i boende, städning, sophantering, inköp m.m. lovordar han.

– Det här är på lång siktigt ett bra sätt för oss att hålla nere våra kostnader och även kunna visa vad som gör att flyktingboendet har högre driftskostnader än normalt boende, avslutar Anders Nilsson.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.