Halleluja, Stad i ljus med Py av klass

13 OKT 2013
Skrivet av :

BILDEXTRA: Söndagkvällens konsert i Älvsby Kyrka blev ett enda trevligt möte med Py Bäckman, pianisten Ann-Marie Henning, kyrkokören och Nya Toner. Närmare 390 besöare trängdes för att  erålla en plats.

När Py Marie Elisabet Ulrika Bäckman Wennborn kom in så känndes redan då den laddade stämningen i kyrkan att få höra en del av Py:s kända låtar, som Störst av dem är kärlek, Gabriellas sång, Jag lever, Stad i ljus, Halleluja m.fl.

Visst blev det så också, de radades upp som ett pärlband där även körerna under ledning av Anette Jernelöf och Kerstin Hansson fick briljera till Py:s stora nöje, i ett flertal av hennes kända sånger. Efter genomförandet av  ”Gabriellas sång” var det många i publiken som extasliknande applåderade och stampade i golvet efteråt.

Avslutningssången Halleluja med Py:s svenska text av Leonard Cohen:s världshit, fick kyrkan att nästan koka, vilken upplevelse som de nästan 400 Älvsbybor fick njuta av och ta med sig som ett riktigt ”Halleluja movment” hem efteråt.

Betyg behövs inte, allt var av yppersta klass.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.