Granbergs Buss expanderar

01 OKT 2013
Skrivet av :

Arvidsjaur Trafik AB som ägs av Laponiatrafik AB, ett dotterbolag till Centrala Buss i Norrbotten AB har sålt samtliga aktier till Granbergs Buss Holding AB. Övertagandet sker 1 oktober.

20131001_granbb_puff

Arvidsjaur Trafik AB startade 2008 och har en bussflotta på 8 bussar och beräknad omsättning på ca 13 Mkr för 2013.

Granbergs Buss köptes i början av året av gamla ägarna Lars-Erik och Mats Granberg, deras söner Johan Granberg och Linus Granberg samt pite företagaren Boo Lindroth av Veolia Transport AB. Företaget har idag 17 bussar och verksamhet i Piteå, Älvsbyn och Arvidsjaur.

Företaget gör nu en offensiv satsning genom förvärvet av Arvidsjaur trafik.

– Granbergs Buss nya ägargrupp är ett offensivt gäng som har för avsikt att utveckla bolaget, och detta köp passar oss alldeles utmärkt. Med detta företagsförvärv stärker vi vår position i hela Pite älvdal som är vår hemmamarknad och där vi finns etablerade i tre orter, Arvidsjaur, Älvsbyn och Piteå och vi får nu en större busskapacitet på totalt 25 bussar och en omsättning på drygt 40 miljoner.

Samtidigt förvärvar vi aktier i Centrala Buss och blir delägare där, det är vi både stolta och glada för, säger styrelseordförande Boo Lindroth.

– Det känns mycket bra att få överlåta Arvidsjaur Trafik till Granbergs Buss som är ett välkänt, gammalt och anrikt bussföretag i länet säger Leif Drugge, Vd på Centrala Buss som också är nöjd över att Granbergs Buss nu blir delägare i Centrala Buss.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.