Förundersökningen släppt – Rättegång i Piteå

18 OKT 2013
Skrivet av :

Under torsdagen släptes hela förundersökningsprotokollet offentligt om mordet den 4–5 maj på 20-åriga Vatchareeya Bangsuan i Boden, där åklagarna nu åtalar den 22-årige man från Boden som varit häktad och misstänkt sedan den 27 maj för att ha mördat och styckat Vatchareeya Bangsuan.

Vid den välbesökta presskonferensen med drygt ett 20:tal medier på plats, var kammaråklagare Anna Bergström och Ulrika Schönbeck för att där tala om den omfattand förundersökningen på drygt 2000 sidor, som leder fram till att väcka åtal Med omfattande föhör med flera vittnen, teknisk bevisning, undersökning av mobiltelefoner. Det saknas doc ett mordvapen och en bestämd mordplats, men en hel del graverande spår av teknisk natur går att finna som att:

– Tejp i håret och på halsen av på den avlidna, där samma typ tejp och fabrikat återfunnits i den åtalades bostad.

– Manligt DNA på den avlidnas fotleder, som på den ena kan härledas till den åtalades DNA.

– Den avlidnas telefons har aldrig lämnat masten som ligger närmast den åtalade.

Rättegången startar onsdagen den 30 oktober i Tingsrättens lokaler i Piteå som ger bättre utrymme för åhörare och media.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.