Festival X nominerade till Norrmejerier-stipendiet

20130624_xfest_puff

Moa Ahlgren Brynolfsson och Jennifer Markström, två av arrangörerna av Festival X i Älvsbyn.

Festival X i Älvsbyn har nominerats till Norrmejerier-stipendiet 2013. Nu har arrangörerna Reneé Sandberg, Moa Ahlgren Brynolfsson och Jennifer Markström möjlighet att tilldelas 33 300 kronor. Om stipendiet går till Älvsbyn, utlovas en fantastisk Festival X 2014.

Norrmejerier har delat ut stipendier sedan 1988. Från början var stipendiet vikt till ungdomar, nu omfattar nomineringarna alla åldrar. Det viktiga är att man gör eller har gjort gott för Norrland.

Efter att mängder av ansökningar inkommit, har Festival X i Älvsbyn, valts ut som en av fem kandidater från Norrbotten. Nu är det upp till oss att rösta. Den nominerade i Norrbotten som får flest röster får Norrmejerier-stipendiet på 33 333 kr. Röstningen pågår fram till den 5 november.

Jennifer Markström, en av arrangörerna av Festival X 2013, berättar om varför vi ska rösta på just dem;

– Vi vill kunna göra en ännu bättre och större festival till sommaren 2014. Om vi vinner ska pengarna användas så att vi kan få hit större och populärare artister. Vi vill även kunna marknadsföra mer.

Visa ditt stöd för tjejerna genom att rösta på Festival X som årets stipendiater i Norrbotten! Du kan även rösta genom att skicka sms till 71050. Skriv BD X. Meddelandet kostar som ordinarie sms-taxa.

Festival X

Vi har tidigare skrivet om Festival X:

2013-07-07 Ungdomsfestival med X-tra allt
2013-07-06 Festival X startade upp
2013-06-24 Unga kvinnor styr upp gratisfestival
2013-06-04 Sparbanken Nord delade ut pengar

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.