Dansdraget tävlade i Kiruna

29 OKT 2013
Skrivet av :

I lördags steg några av Dansdragets tävlande upp vi 04.00 – tiden för att åka bil till Boden och ta första morgontåget till ett gråmulet Kiruna med 2-3 dm vit nysnö. På tåget hittade en av papporna Helen Tjikkom-Palo från Artic Dance Team och dom beslutade sig för att göra en efteranmälanm dagen till ära.

Tävlingen gick av stapeln i Triangelskolans gymnastikhall. I klassen Bugg Ungdom R representeraes Dansdraget av 3 ungdomspar som alla hösten till ära har gjort parnerbyten vilket alltid blir en ny utmaning och gör tävlandet extra intressant Det blev en trippel på pallen. Segrade gjorde Mikael Nilsson och Hilma Eriksson. Tvåa blev Hampus Andersson – Aina Khan och trea blev Willy Viklund och Ella Sjölund.  

Det efteranmälda paret Ulf Andersson och Helen Tjikkom-Palo gick till final i klassen Bugg 35 R och slutae på en fin fjärde plats.

Även i klassen Bugg Vuxna R hade Dansraget framgångar i den för detta Dansdragaren Jon Lanström som efter tio års uppehåll har dammat av sina dansskor och börjat om igen. Jon dansar numera med Sara Karlsson – Alalathi och dom fick dansa ända fram till finalen där dom segrade. Jon och Sara tävlar för Dundretbuggarna Gällivare.

Resultat

BUR
Mikael Nilsson – Hilma Eriksson
Hampus Andersson – Aina Khan
Willy Viklund – Ella Sjölund

B35R
Ulf Andersson – Helen Tjikkom-Palo ÄDD/ARTIC

BVR
Jon Landström – Sara Karlsson – Alalathi DFDB

Text och Foto: Maria Engström

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.