Cupens startskott fällde björnen – hemmalagets första seger

12 OKT 2013
Skrivet av :

_DSC0032

Under lördagsförmiddagen var det äntligen dags för Sportringen Cup 2013 att dra igång. Åtta förväntansfulla lag kommer i två dagar att kämpa om förstapriset och ära i Älvsbyns ishall. Den första matchen spelades av Älvsby IF och Luleå HF. Slutresultatet blev 4-2 till hemmalaget som kammade hem 3 viktiga poäng.

– Det vart lite tjorv i egen zon, men det löste vi. Det är alltid roligt att vinna första matchen, berättade Älvsby IF:s tränare Stefan ”Lidde” Lidström efter segern.

Matchen mellan de två lagen var jämn in i det sista. Efter drygt två minuter in i första perioden satte luleåspelaren Jonathan Sturk matchens och cupens första mål. Hemmalaget var dock inte sena att reagera och bara två och en halv minut senare var ställningen 1 – 1 efter en kontring av Teo Jalar. När första perioden väl var slut hade ställningen landat på 2 – 2.

För bortalaget blev det dock inga fler mål. Istället tog älvsbypojkarna ledningen, först med 3 – 2 och slutligen 4 – 2. Älvsby IF hade därmed besegrat Luleå HF och när slutsignalen hade gått övergick bortalagets björnvrål till hemmalagets glädjetjut.

Efter matchen delades det ut ett pris till matchens lirare i vardera lagen. I Älvsby IF blev backen Klas Furtenback den som erhöll priset.

– Det känns bra, tyckte han.

Imorgon klockan 17:15 kommer finalmatchen att spelas. Om Älvsby IF kniper förstaplatsen återstår att se. Många tuffa och duktiga lag deltar i årets cup. Men självklart satsar hemmalaget på att besegra dom alla och ställa sig högst uppe på prispallen.

– Viljan att vinna ska vara större än rädslan att förlora, berättar Stefan Lidström.

På plats fanns försäljning utav fika och lotter där priserna bestod bland annat av en stor chokladask, en flugfälla, hockeybiljetter och andra fina priser.

I samband med cupen pressade Älvsby köpmannaförening sina priser på utvalda produkter och höll öppet till 14:00.

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.