Bröderna Nilsson fixar ett varmt välkomnande

23 OKT 2013
Skrivet av :

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAProblemet med den stängda väntsalen för tidiga tågresenärer i Älvsbyn är löst. Bröderna Nilsson, Ulf och Arne, från Vistträsk, har redan sett till att dörrarna öppnas redan 04:45 på morgonen.

– Det här fixar vi redan i morgon (läs torsdag), lovar Ulf.

Resenären Egon Berglund från Bergsviken utanför Piteå uppmärksammade ansvariga om att väntsalen normalt sett är stängd för ankommande med tåget från Stockholm klockan 04:45 på morgonen. Läs mer här…

Eftersom anslutningsbussarna till Piteå ankommer först 44 minuter senare oroade han sig för hur resande ska klara kylan mitt i vintern när väntsalen öppnar först klockan 06:00.

Men i samma stund som problemet blev känt kom lösningen. I sann Vistträsk-anda. Vi kan glädja Egon och alla andra resenärer att Bröderna Nilsson, som numera äger fastigheten där järnvägsstationen i Älvsbyn ingår, redan har tagit kritiken på allvar. Problemet löste de på nolltid. Långt ifrån allt byråkratiskt krångel som annars brukar omgärda frågor av denna typ.

– Vi kontaktar en elare som fixar det. Låset är elektroniskt styrt. Men självklart ska vi se till att väntsalen är öppen 04:45 när första persontåget för dagen anländer, säger Ulf.

Hur snabbt fixar ni det?

– Förhoppningsvis redan i morgon (torsdag). Mer än någon dag borde det inte ta.

Det var inte ni som stoppat en tidning mellan dörren och karmen så att Egon och de övriga trots allt fick njuta av värmen i väntsalen?

– Nej, faktiskt inte. Det var nog någon annan omtänksam själ. Problemet med en dygnet-runt-öppen väntsal är ju tyvärr att icke önskvärda personer söker sig dit med skadegörelse och annat elände som följd. Men självklart ska vi ha väntsalen öppen när resenärerna kommer, förklarar Ulf.

Bröderna Nilsson har tillsammans med kommunen stora planer på att utveckla området kring järnvägsstationen till ett resecentrum. Redan i dag finns ett vandrarhem i anslutning till stationen.

– Vi hoppas komma igång med bygget av Älvsbyns nya resecentrum till våren, avslöjar Ulf.

Att firma Bröderna Nilssons Bygg är serviceinriktade har de ju redan, med råge, bevisat genom att snabbt lösa problemet med den stängda väntsalen. Med den erfarenheten finns det ju många anledningar att se fram mot Älvsbyns nya resecentrum med tillförsikt. Det har förutsättningar att bli någonting riktigt bra.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.