Bröderna Johansson – Årets företagare


Stefan och Kent Johanson.

Stefan och Kent Johanson.

Kent och Stefan Johanson har koll på det mesta. Till och med antalet spikar i varje villa. Genom sitt goda ledarskap har de drivit Älvsbyhus till fortsatta framgångar trots lågkonjunktur och tuff konkurrens.

 
– Nästa år firar företaget 70-årsjubileum. Sedan starten har vi levererat över 37 000 hus. Det är vi mycket stolta över, förklarade Kent när han tillsammans med sin bror Stefan tog emot priset som Årets företagare.
Bröderna Johansson är tredje generationen som leder Älvsbyhus – Sveriges mest köpta villa med många kunder även i Finland och Norge.
Framgångsreceptet består till stora delar av noggrannhet. På Näringslivsgalan skämtade bröderna om vikten av att ha koll på allt – till och med antalet spikar.
– Alla enheter är viktiga och betyder mycket. Det avgör i slutändan priset på på våra hus, betonade Kent som också tillsammans med sin bror lett Älvsbyhus genom en rad förändringar.
 – Vi har varit tvungna att genomföra en del nödvändiga åtgärder. Förändring är enkelt att säga men ibland extremt jobbigt att genomföra.
Juryns motivering:
”Med sitt ledarskap har de drivit ett företag som står stabilt och levererar resultat i hård konkurrens och vid svår lågkonjunktur. Dessutom har de anpassat företaget efter samhällets behov av en effektiv kommunikation.”

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.