ÄIF lämnar in protest sedan Norrfjärden använt sig av avstängd spelare

06 OKT 2013
Skrivet av :

Dramatiken i fotbollskvalet till division fyra fortsätter. Men denna gång på skrivbordsnivå. Älvsbyn kommer att lämna in en protest till förbundet eftersom Norrfjärden använt sig av en spelare som borde ha varit avstängd. Följs regelverket innebär det att ÄIF direkt-avancerar till division fyra.

I kvalet, som omfattade tre matcher, var reglerna sådana att en spelare som noterats för två gula kort blev avstängd i påföljande match. Något som exempelvis drabbade ÄIF.

Älvsbyns Olle Sundkvist och John Sundman, två av lagets nyckelspelare, fick se säsongens sista match mot Luleå FF från sidan av planen sedan de dragit på sig två gula kort.

Enligt domarrapporterna till Norrbottens Fotbollsförbund hade även Norrfjärdensspelaren Peter Öhlund med sig två varningar inför lagets avslutande match mot IFK Luleå på bortaplan. Han varnades dessutom ytterligare en gång i den sista matchen!

– Om uppgifterna stämmer bör detta innebära att Norrfjärden diskas och ÄIF borde då bli tvåa i kvalet, tycker ansvariga i Älvsbyn som kommer att lämna in en protest.

Sista omgången blev dramatisk. Älvsbyn spelade 1-1 mot Luleå FF och trodde att avancemanget var klart. Men då vände Norrfjärden underläge 0-2 till seger med 3-2 i bortamatchen mot IFK Luleå. Det innebar att Norrfjärden gick upp på samma poäng som Älvsbyn. Båda lagen hade också samma målskillnad, men Norrjärden gjorde fler mål och vann dessutom straffsparksläggningen i matchen mot ÄIF.

Därmed gick Norrfjärden upp på andra plats och knep den ena av två direktkvalificerande placeringar i tabellen.

Nu finns fortfarande chansen för Älvsbyn att avancera i seriesystemet på sportsliga grunder. Laget går upp om något av Norrbottenslagen; Heden, Skogså eller Ersnäs vinner kvalet till division tre.

Men om uppgifterna att Norrfjärden använt sig av en otillåten spelare stämmer lär också protester komma från Luleå FF. Om Norrfjärden tas ifrån poängen i matchen mot IFK Luleå hamnar laget sist i kvalgruppen vilket innebär att just Luleå FF blir trea.

Under söndagen var kansliet på Norrbottens fotbollsförbund stängt. Älvsbyns protest lär inte behandlas förrän till veckan.

Regelverket är tydligt. Men något beslut är ännu inte taget. Norrbottens fotbollsförbund har agerat tvetydigt förut.

Men som sagt, följs bestämmelserna så kan Älvsbyn redan nu förbereda sig för spel i division fyra kommande säsong.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.