24 ÄLVSBYN – ett fullspäckat ungdomsarrangemang

_DSC0010

Den 31 oktober klockan 12:00 startar Älvsby församling och Älvsbyns kommun sitt ungdomsevenemang. I 24 timmar kommer Folkets Hus Forum att hålla öppet för ungdomarna. Det kommer bland annat att bli livemusik, bio, bowling, hockey, och LAN. Arrangemanget riktar sig främst till årskurs sex och uppåt, men även yngre och äldre är välkomna att komma förbi.

– Det ska vara öppet hus, alla är välkomna, berättar Robert Isaksson från Älvsby församling.

Det hela började med att Per Nilsson, projektledare i firandet av Älvsby församling 200 år, kom förbi sin församlingskollega Robert Isaksson och undrade om man inte kunde hitta på nå för ungdomarna i samband med firandet. Pengar fanns att använda. Robert var snabbt på idén och krafsade ihop en grundplan som han sedan visade för Kjell Tegnelund, som även han snabbt nappade på det hela. Resultatet blev ett 24 timmars gratisevenemang på Forum.

– Det ska bli jädra roligt att vara här i 24 timmar, tycker Kjell Tegnelund, kultur- och fritidschef i Älvsbyn, som kommer att finnas på plats under hela arrangemanget.

Fullproppat schema

Biosalongen kommer att vara igång under hela arrangemanget. Ett flertal band från fyrkanten kommer att spela på scenen, bland annat TellUs, från Luleå, tjejbandet The Glorias, från Boden, och Kapernaum, från Piteå. Självklart kommer även lokala talanger att finnas på plats.

– Det kommer alltså fler artister, berättar Robert.

Under arrangemanget kommer man även att visa hockeymatchen mellan Luleå HF och Örebro HK. På natten kommer livemusik bytas ut till biovisning. Hela natten kommer ett flertal filmer att visas, temat är skräck. Förutom nattens/morgonens sista film, då visas istället The Hobbit. Efteråt sätter livemusiken igång igen.

Även musikföreningen SMÄKK kommer att hålla öppet sin föreningslokal under delar utav dygnet för den som vill lyssna på lite lugnare musik och bara chilla. Där kommer ett flertal trubadurer att uppträda.

Forums sporthall kommer att vara öppen för dom som vill antingen spela fotboll eller innebandy. Klubbor till innebandyn kommer att finnas att låna, men man får gärna komma med egna. Eventuellt kommer en turnering att hållas för den som vill tävla, annars är det spontant som gäller. Även bowlinghallen kommer att hålla öppet extra under kvällen.

I samband med arrangemanget kommer Eternal Connection LAN att anordna ett dator LAN. Där kan man antingen lira själv för skojs skull eller tillsammans i något multiplayer spel. Turneringar i bland annat spelen League of Legends (LoL), Counter-Strike 1.6 (CS 1.6) och Starcraft 2 kommer att genomföras under dagarna.

Lanet är gratis och bokning av plats sker på deras hemsida. Länk hittas längst nere i artikeln.

Ung värd för kvällen

Arrangemanget är drogfritt och kommer till största del att vara gratis. Det enda som kommer att kosta är maten, en hamburgare och en festis kommer att gå på 20 kronor. Till biovisningarna kommer det att finnas gratis popcorn till den sugne. Det kommer att finnas värdar och ordningsvakter på plats som ser till så att allt går som det ska.

– Man ska kunna känna sig trygg här, betonar Kjell.

Programvärd för arrangemanget är gymnasieeleven Sanna Hortlund, 16 år.

– Jag tycker att det ska bli kul. Det brukar vara tungt på morgonkvisten, men det går. Det gäller bara att ha någonting att göra, berättar hon.

Spökkväll och bönrum

I samband med arrangemanget kommer Älvsby Köpmannaförening att ha öppet extra länge i sina affärer. Temat för kvällen kommer att vara fokuserad på spökkväll och ungdomar. Dom har även anordnat en tävling på Facebook. Om man delar, gillar och bjuder in människor till arrangemanget ”24 ÄLVSBYN” har man chans att vinna ett presentkort på Älvsbyns affärer.

– Och det är ju jättebra, där ser man kraften med Facebook, berättar Robert.

Vinnaren dras den 31 oktober.

I lokalen Pärlan kommer det att finnas ett bönrum. Dit kan man gå om man vill prata med någon, om man vill be eller bara rent av lyssna på lugn musik och ta det lugnt. Diakon kommer att finns på plats ett par timmar under första dagen.

Länk till arrangemanget

Länk till Eternal Connection LAN

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.