Vandalisering, misstänkt inbrott och stöld

01 SEP 2013
Skrivet av :

_DSC0032 (1)Natten mot söndag blev allt annat än lugn i Älvsbyn. Under morgonen fick polisen in larm om att ett flertal vandaliseringar ägt rum på byn.

_DSC0046

En bil har påträffats nedrullad i slänten mellan Åsens förskola och gamla Marias godisbutik. Bara ett par meter längre bort upptäckte en annan bilägare att dennes bil råkat ut för vandalisering. På den högra sidan av bilen hade sidospegeln, baklyset och framlyset blivit krossat. Även ett flertal bilar på stigarna fick besök av vandaler.

_DSC0023

Också torget bredvid Turklövern har råkat ut för vandalisering. Där har ett okänt antal gärningsmän totalförstört en soptunna av storlek större och ett par av bänkarna. På plats hittades även en stor flaska starksprit och några ölburkar.

_DSC0035

 

I Lomtjärnsparken har någon eller några kastat ner en soptunna och ett par av bänkarna i vattnet, samt vänt ett par utav bänkarna upp och ner. Bredvid parken ligger aktivitetshuset, där har ena dörren blivit skadad och en soptunna blivit omkullvält.

_DSC0043

Entrédörren till Nouraz Livs har råkat ut för skadegörelse och uppe i Högheden har en vibropadda blivit stulen från miniracingbanan. Om det finns någon sammankoppling mellan dessa olika gärningar är för närvarande okänt.

– Det är flera skadegörelser som har hänt i Älvsbyn under natten. Vi har inte fått in några anmälningar än, men vi räknar med att få det nu under kvällen, berättar Mikael Norén, vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten.

Polisen söker nu efter vittnen till dessa händelser. Telefonnumret för att lämna tips eller vittnesmål är 114 14.

Se fler bilder från den meningslösa skadegörelsen nedan:

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.