Rutinerade herrar i Älvsbyns andralag bjöd Lillpite på tufft motstånd

01 SEP 2013
Mats Andersson (18) och Kjell Ernstsson (10) visade att takterna sitter i.

BILDEXTRA: Tränarna Kjell Ernstsson, 39, och Mats Andersson, 37, ville vara med och ”leka” när Älvsbyns andralag på lördagen spelade match mot Lillpite hemma på Älvåkra. Och visst sitter takterna i hos ”gubbarna”. Så länge Andersson och Ernstsson fanns på planen höll Älvsbyn jämna steg med sina motståndare. Till slut blev det dock förlust med 1-3 (1-1).

Kylig. I den här sekvensen tunnlar Kjell Ernstsson sin motståndare.

Kjell Ernstsson och Mats Andersson kunde rent teoretiskt ha varit pappor till resten av laget som är födda på 1990-talet. På sätt och vis visade de att gammal är äldst.

Rutin kan räcka långt. Däremot inte orken. Så Andersson och Ernstsson spelade endast första halvleken.

Här rullar Mohammad Moktar Salat in kvitteringen till 1-1.

När lagen gick till pausvila stod det 1-1. Målskytt för älvsbyn var den snabbfotade Mohammad Moktar Salat.

I andra halvlek tog Lillpite över spelet något utan att för den skull dominera.

– Vi stod upp bra. Inte minst i första halvlek. Sedan får Lillpite ett par billiga mål och det förstör våra segerchanser, menade Lars Westerlund, tränare för andralaget.

Christoffer Berell (6) lagkapten och bäst på plan i Älvsbyn.

Älvsbyn hade också ett par heta målchanser som var värda ett bättre öde.

Jättechans för Elias Alber som tyvärr missar bollen. Å andra sidan gjorde Elias två mål för Älvsbyns förstalag samma dag.

Bäst i Älvsbyn denna afton var lagkaptenen Christoffer Berell. Ett extra plus även till Henok Tesfaldet Zerai och Ludvig Ingerskog.

Men alla unga spelare ska ha beröm. De visar på en lovande framtid för fotbollen i Älvsbyn.