Rosa oktober smygstartar

Elsa och Helene Billgren är årets designers av Rosa bandet.

Elsa och Helene Billgren är årets designers av Rosa bandet.

Redan idag var det säljstart för rosa bandet och andra rosa produkter som säljs till förmån för cancerfondens bröstcancerforskning. Butiker i hela landet sluter upp för att bidra till kampen.

Rosa bandet 2013

Rosa bandet 2013

Detta år är det elfte året som Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj arrangeras i oktober. Redan i dag presenterades årets designer av det rosa bandet: Elsa och Helene Billgren. 2013 års designers är en mor och dotter som tillsammans tagit sig an uppdraget. Mönstret bygger på det mest personliga avtryck som finns – fingeravtrycket.

– Vårt mönster ”tummen” är peppen, trösten och hoppet i ett. Fingeravtrycken är våra egna och det personligaste vi kan ge. Självklart ska vi bidra i kampen mot cancer, vi håller tummarna och inspireras av kroppens eget mönster, säger Helene och Elsa Billgren.

Så här skriver Elsa Billgren om det rosa bandet i sin blogg.

Även i år kan du köpa ditt eget band för 25 kronor. Du hittar det bland annat på ICA och Apoteket. Förutom det rosa bandet säljs under oktober månad även rosa varor i många butiker. Här ett urval:

Om Rosa Bandet

Syftet med Rosa Bandet är att bekämpa cancer genom forskningsfinansiering och att sprida kunskap om bröstcancer samt väcka opinion. Kampanjen har samlat in 404 miljoner kronor sedan starten 2003. Läs mer här.

Den 28 oktober kl 20.00 sänds den årliga tv-gala som avslutar Rosa Bandet-kampanjen. Kristin Kaspersen och Tilde de Paula är programledare.

FOTO: Cancerfonden

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.