Rallycross och folkrace med familjär publik

02 SEP 2013

BILDEXTRA: Med Rallycross DM/FM samt Crosskart och Laitis Folkrace Cup final, lockade Älvsby Motorsällskap motorpubliken upp till Högheden. Där man varvade Folkrace och Rallycross omgångsvis.

Rallycrossens omgång 1 startade upp tävlingen med dryga tretiotalet förare fördelade över 4 klasser, därefter debutanter i folkrace följt av ordinarie folkrace omgång 1 och 2, med nära nog sextiotalet startande i varje omgång.

Därefter kördes omgång 2 och 3 i Rallycross, finaler prisutdelningar och folkracets omgång 3 följt prisutdelning och budgivning på bilarna. Därför bjöds publiken på en omväxlande dag i ett perfekt väder för denna tävlingsform, där ett fåtal regndroppar föll men molnen höll nere temperaturen så att det blev en njutbar motorfamiljefest.

Resultatmässigt så var framgångarna för ÄMS små, men Thomas Öhman tog hem Rallycross DM/FM, Jonas Öhman tog en 5:e plats och Jens Lundkvist en 7:e plats i Super Nat.
Alla resultat hittar du HÄR!

I Laitis Folkrace Cup final hittar vi ÄMS Petter Larson på en 8:e plats i Herr, Pernilla Storm på en 4:e plats i Dam och Sofia Lundber på en 3:e plats i Juniorer.

Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.