Premiärmatch gav seger till hemmapojkarna

22 SEP 2013
Skrivet av :

Under söndagseftermiddagen var det dags för hockeytruppen Älvsby IF Hockey P-01/02 att lira sin första match för säsongen. Matchen spelades på hemmaplan mot Brooklyn Tigers och hemmapojkarna lämnade ishallen som vinnare. Slutresultatet blev 7-2.

– Det gick ju jättebra. Lite lugn första match för att vara premiärmatch bara, berättade tränaren Stefan ”Lidde” Lidström efter matchen.

Första perioden pendlade mellan lugnt och högt tempo. Ett fåtal minuter var fick de båda lagen tillbringa i utvisningsbåset och ett flertal snygga skott delades ut, samt en och annan klockren räddning. Första målet sattes 18 minuter och 25 sekunder in i första perioden av älvsbykillen Joel Lundberg.

Lagom till andra perioden kastades silkesvantarna av och tempot ökade hos de båda lagen. Minuter delades ut till spelare på grund av tripping och hooking och ställningen han bli 7-2 till hemmalaget innan slutsignalen gick.

Det var inte bara älvsbypojkarnas premiärmatch för säsongen, utan också målvakten Oskar Burströms premiärmatch med laget. Oskar har tidigare spelat i Luleå, men på grund av flytt spelar han nu med pojkarna i Älvsbyn.

– Det är jätteroligt att Oskar har kommit hit. Han är duktig och honom ska vi vara rädd om, berättar Stefan.

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.