Peppar peppar…seniorers säkerhetsdag 2013

30 SEP 2013
Skrivet av :

I morgon tisdagen den 1/10 genomförs FN:s internationella äldredag där det sätts fokus på äldres säkerhet, så även här i Älvsbyn.

20130930_helsida

Margareta Lundberg från räddningstjänsten och Anneli Mickelsson äldresamordnare, bjuder in till Älvsbyns ”Peppar peppar” dag på Fluxen i visningslokalerna mellan kl. 13 och 15 för kommunens seniorer.

De kommer att bjuda på fika,informera om fallolyckor som är temat för årets ”Peppar Peppar” dag samt berätta om hjälpmedel o dyl samt berätta lite om HLR (Hjärt och Lungräddning) samt lite om Hjärtstartare. De har även bunkrat upp med grushinkar så att seniorerna kan ta med sig en hink hem.

Säkerhet går hand i hand med livskvalitén

”Man kan inte gå omkring och vara rädd hela tiden” tänker en del, och undviker taktfullt alla goda råd. Sedan finns det de som går omkring och faktiskt är rädda hela tiden, offta i onödan eftersom man på så många områden kan minska riskerna för det som orsakar rädsla.

Fallolyckor och andra typer av olyckor bland äldre har ofta en stark koppling till hälsa. Om både kroppen och knoppen mår bra är det förebyggande i sig.

Inger Mörk, MSB (Myndigheten för Skydd och Beredskap)
Ansvarig för äldresäkerhetsfrågor

Mer information HÄR! 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.