Ny säsong för hockeyn på Forum

16 SEP 2013
Skrivet av :

I lördags öppnade Folkets Hus Forum än en gång dörrarna för hockeyfantasterna. En publik på 38 personer befann sig i biografen för att se den spännande matchen mellan Luleå Hockey och Linköpings HC. En match där björnarna från norr lämnade hemmaarenan som vinnare. I och med att matchen var startskottet för Svenska hockeyligan (SHL), före detta Elitserien, visade Canal+ matchen gratis för abonnenterna. Men trots det valde många att komma till biosalongen.

20130916_hockey_021

– Jag vart förvånad över att så många valde att komma, berättar Kenneth Sandgren, arbetsledare på Forum.

Lördagens match var bara en av Luleås alla matcher som planeras att sändas på Forum. Planerna är att sända alla matcher som Luleå spelar, så länge det finns intresse hos invånarna. Första milstolpen är jul, om antalet besökare är tillräckligt stort kommer sändningarna att fortsätta ända fram till våren. Förhoppningarna är att åtminstone 15-20 stycken människor kommer per match.

– Det är tänkt att vi ska köra ända fram till jul. Men vi får hoppas att det sitter i och att fler kommer och tittar. Då förlänger vi sändningarna till vår, berättar Kenneth Sandgren.

Matcherna visas på två ställen på Forum, på bioduken i biosalongen och på en 60” platt-tv i biofoajén. Priset ligger på 80 kronor för vuxna och 50 kronor för barn. I priset ingår garderobsplats och fika i båda pauserna för de äldre och en halvliter läsk och popcorn för de yngre.

Nästa match sänds klockan 19:00 imorgon (17/9) och är mellan Luleå och Frölunda.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.