Niklas och Jesper stipendiater

Niklas Stenman. FOTO: Rebecka Widman

Niklas Stenman. FOTO: Rebecka Widman

Anny och Ragnar Wikstens stiftelse delar ut stipendier till idrottsföreningar och individuella idrottare. Igår var Vidselsonen Niklas Stenman, 17, en av de som fick del av de sammanlagt 114 000 kronor som delades ut.

Anny och Ragnar Wikstens stiftelse delar varje år ut pengar till föreningar som satsar på ungdomar, och studerande ungdomar. Igår delade parets son Ralf ut stipendierna.

Som en av 13 ungdomsidrottare blev Niklas Stenman uppmärksammad under gårdagens prisutdelning, som ägde rum på Challenge Sportsbar i Piteå. Till vardags studerar han vid skidgymnasiet i Älvsbyn, där han går andra året. Ännu en stipendiat har Älvsbyanknytning; Jesper Boman som åker skidor för Strömnäs GIF går skidlinjen i Älvsbyn.

De 13 ungdomarna delade på sammanlagt 39 000 kronor. Då skidor är en materiellt kostsam sport, är pengarna välkomna. Stenman satsar på att småningom delta i SM och Skandic Cup.

Förutom de individuella stipendierna, delades 79 000 kronor ut till elva idrottsföreningar, varav fyra i Älvsbyn: Älvsby IF orienteringsklubb, Älvsby IF fotboll, Älvsby IF skidor.

FOTO: Rebecka Widman

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.