Load Up North mässan visar vägen

27 SEP 2013
Skrivet av :

Tusentals besökare redan första dagen på LOAD UP NORTH mässan i Boden och det är folk från hela sverige på plats och ännu fler väntas under helgen.

Redan kl 11 på fredagen ringlade bilköerna långa vid Boden Arena som står som värd för den första ”LOAD UP NORTH” mässan för maskiner, transport, rekrytering i Sverige.
Inriktningen mot gruvindustrin i norr vibbrerar i luften och här finns alla tunga kort i branchen med, även om mässgeneralen Bo Sandström berättar att – Alla har inte fått plats!
Dessa får förtur redan till nästa år lovar han. Enligt mässtidningen finns det drygt 185 utställare på plats.

Vid invigningen berättade kommunalrådet Bosse Strömbäck i Boden att han nämt för någon kollega söderut att det var en het arbetsmarknad i norr och att gruvetableringarna stod inför dörren på många platser.

– När jag sedan sa att även Boden:s Kommun satsar på Gruvindustrin så såg han ut som om jag var mindre vetande. – Men vad jag vet i dag gör att jag inte är mindre vetande.
– Yrkesförarutbildningen på Björknäsgymnasiet går för full, vi har flera företag som utbildar folk som skall jobba där. – PON/CAT bygger en serviceverkstad för gruvutrustning bara ett par hundra meter härifrån och så står vi här just nu på den största mässan för maskiner, transport, rekrytering i Sverige med inriktning på gruvor i norr, snart har vi även gruvorna närmare inpå oss om Laver i Älvsbyn blir av. Så visst är vi med avslutar Bosse Strömbäck.

Ett av företagen som utbildar entrepenör och yrkesförare är Yrkesakademin, vid deras buss träffar vi läraren Stefan Fredriksson från Kalix , som berättar att det är fullt på alla linjer i Kalix och trycket verkar inte avta. Det märks att det är en marknad här i norr och den här mässan beskriver hettan rätt väl, alla vill vara här och visa upp sig.

Bland alla utställare så träffar vi på Michael Öberg, VD/Brand Manager vid AB3C Cress från Älvsbyn, som är flitigt uppvaktad av besökare där hans utbud på arbets- och skyddskläder tilltalar, men Skinnkläder, livremmar verkar också väcka ett stort intresse.

Mässan LOAD UP NORTH pågår fredag till och med söndag.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.