Kraftig smäll i Vistträsk

16 SEP 2013
Skrivet av :

UPPDATERAD: En kraftig smäll hördes, och skakade om Vistträsk med omnejd, på måndagseftermiddagen. Det pågår en flygövning i området. Om detta kan ha någonting med smällen att göra är ännu obekräftat. Varken polisen eller SOS-Alarm har i vart fall fått in några uppgifter på någon olycka i nuläget.

Enligt uppgift verkar smällen ha haft epicentrum någonstans runt Vistträsk. Men vittnesuppgifter gör gällande att dånet och markvibrationer känts av även inne i Älvsbyn – ja, ändå upp till Övre Tväråselet.

Det kan också vara någon form av jordbävning…

Seismografiska institutet i Uppsala har dock inte delgett någon information ännu.

Här kan du läsa annonseringen om flygövningen: http://www.lfv.se/AIP/AIP%20Sup/SUP_29_13.pdf

Länken till annonsen har vi fått av Anders Lundberg (tack för det!) som du kan se en länk till i kommentatorsfältet nedan.

Vi uppdaterar uppgifter fortlöpande.

 

Kommentarerna på Facebook är dock många. Här några av dem:

”Ingen aning trodde det var nå på vårat tak (Tallstigen 4) som föll av så jag gick ut och titta men hitta ossit! Har dom någon stor brakka övning kanske och har glömt att informera? Bara inte det var ett flyg som föll!”

Åsa Karolina Olofsson

”Exakt! Värsta explosionen”

Lisa Isaksson

”Hördes i Fleviken också!”

Sanna Hortlund

”Vilken smäll! Vet någon vad som hände?”

Benny Karlsson

’Vet ni mer orsaken hör gärna av er.

”Small ordentligt på norrabyn… Lät som en typ explosion i berget eller nåt??…”

Linda Jacobzon

”Ja det var i Dynamit Harry klass!”

Åsa Karolina Olofsson

Hör av er om ni vet någonting!

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.