HVB hemmet Boromir invigt

03 SEP 2013
Skrivet av :

På tisdagskvällen invigdes HVB hemmet Boromir på Gammelvägen i Älvsbyn av kommunalrådet Helena Öhlund. Där den lokalt anställda personalen och ansvariga från Baggium Vård & Behandling fanns på plats.

Det nya HVB hem Boromir i Älvsbyn, har plats för sju ungdomar i en hemlik miljö, främst pojkar i detta fall. Boendets målgrupp är ungdomar i åldern 15-18 år som väntar på besked om uppehållstillstånd och ungdomar som fått uppehållstillstånd och behöver extra stödinsatser utifrån deras vårdbehov. Många av ungdomarna har ett vårdbehov utifrån trauman som de fått till följd av flykt och upplevelser i hemlandet.

Helena Öhlund tog upp i sitt invigningstal vikten av att få vården att fungera på ett HVB hem och att mycket bygger på personalens kunskaper och kompetens i sitt arbete. Något som hon känner stämmer in på detta nya hem i Älvsbyn.

Fakta

HVB  (Hem för vård eller boende)

Baggium Vård & Behandling är en del av Humana Individ & Familj med säte i Kållered.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.