Hopptävling i Älvsbyn för dom större hästarna

07 SEP 2013
Skrivet av :

20130907_häst_puff
BILDEXTRA: Under två dagar kommer ett flertal människor att befinna sig uppe vid Älvsby Ryttarförening anläggning på Övra byn. Somliga för att delta i hopptävlingarna och andra för att ge sitt stöd till deltagarna. En av alla deltagarna är älvsbybon Lydia Wikström som gör sin första säsong på en stor häst.

– Jag tycker att det har gått bra. Det känns kul med nya utmaningar, berättar hon.

Två dagar, 70 ekipage och 140 starter. De lokala och regionala hopptävlingar för de större hästarna är igång. Under dessa två dagar gör både hästar och ryttare upp i en spännande kamp om förstaplatsen. Under lördagen befann sig ett flertal fokuserade hästar och ryttare på Älvsby Ryttarförening för att delta i sin klass. Klasserna är 90cm, 100cm, 110cm och 120cm.

En som lyckades knipa en pallplats var Emelie Lindenhall från Gällivare. Tillsammans med 12-åriga Nova kom hon tvåa i lördagens tävling på 110cm.

_DSC0042

Emelie Lindenhall

– Det känns ganska bra, berättar en nöjd Emelie och lägger till att detta var deras första tävling tillsammans.

Första säsongen för Lydia

Två av dom som tävlade för Älvsby RF var Lydia Wikström och Vikjaersvangs Mr. Lob. Detta är Lydias första säsong på en stor häst. Hon har tidigare tävlat med ponny, där resultaten har varit goda, men kände för ett tag sen att det var dags för nya utmaningar. Därför skaffade hon Vikjaersvangs Mr. Lob och började tävla i den större klassen. Detta är därför duons första säsong tillsammans, men än så länge är kemin mellan dom båda bra.

– Jag älskar han. Han är precis vad jag vill ha i en stor häst. Han har ett stort hjärta och han älskar att hoppa. Det smittar som av sig, berättar Lydia.

Då detta är Lydias första säsong har hon valt att tävla på 110 centimeter. Men i framtiden kommer hon att ge sig på de högre höjderna. Lördagens tävling resulterade i åtta fel och en tid på 56,60 sekunder. Men trots det så lämnade duon banan med huvudet högt.

Ramlade och fick en tårta

Lördagens väder var perfekt. Solsken, många plusgrader och en bris som fläktade skönt. Men trots detta dyker olyckan upp när man minst anar det. Erica Lundberg, från Älvsbyn, ramlade av sin häst under tävlingen. Men turligt nog resulterade det inte i något allvarligt. Istället resulterade det i en gratis tårta från föreningen. Dom ger nämligen en gratis tårta till den som ramlar av hästen först på en tävling. Tur i otur för Erica som firade sin födelsedag.

För resultat

 

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.