Grushinksprojektet gav klirr i kassan

23 SEP 2013
Skrivet av :

Klass 8 A från Älvåkraskolan samlades vid parkförvaltningens förråd vid lunchtid på måndagen. Uppdraget var att fylla så många plasthinkar som möjligt med grus till grushinksprojektet som räddningstjänst och kommun driver för att minska antalet fallolyckor hos äldre. Totalt 270 hinkar blev det och 1500 kronor till klasskassan hos 8 A.

Dessa grushinkar kommer nu att fördelas ut till depåer dels i centrala Älvsbyn, men även de större byarna i Kommunen. Alla får hämta en hink men räddningstjänsten ser helst att de går till seniorerna i första hand. Målet är även att hemtjänsten skall köra ut det till sina brukare som önskar en hink. – Har vi hindrat en att falla är det värt allt, säger Margareta Lundberg, Risk- och Säkerhetssamordnare vid Älvsbyn Kommun.

Projektet bygger på ett samarbete mellan räddningstjänsten, Fluxen, Älvsby Energi, Älvsby Fastigheter och skolan. Risken för att halka är stor nu när vintern närmar sig, faller man så är risken stor att man skadar sig mer eller mindre och rehabilitering tar tid och skapar stora kostnader runt alla fallskador.  Antalet fallolyckor inom Älvsbyn har också statistiskt sett varit hög.

Den så kallade Peppar-Peppar som fokuserar på säkerhetsfrågor för äldre och genomförs tisdagen den 1 oktober på Fluxen mellan kl. 13-15, där även dessa hinkar kommer att finnas för de som vill ta med sig hem.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.