Enduranceloppet gick av stapeln under lördagen

14 SEP 2013
Skrivet av :

STORT BILDEXTRA: Under lördagsförmiddagen samlades ett flertal tappra löpare vid foten av Kanisbacken. Det var nämligen dags för löpartävlingen Enduranceloppet att genomföras. Loppet är ett samarrangemang mellan Tväråselets AIF och Älvsby folkhögskola. Årets lopp var det första någonsin och det var nöjda arrangörer som lämnade Kanis.

– Det har varit över förväntan, berättar en nöjd Sture Norén som axlade rollen som speaker.

Enduranceloppet har fått sitt namn efter Älvsby Endurance, en verksamhet som arbetar för att utveckla skididrottare. Tävlingen har två klasser: Barn/ungdomar födda -98 eller senare och damer/herrar födda -97 eller tidigare. Längden på banan ser annorlunda ut beroende på vilken klass man deltar i. De yngre springer 2,8 km medan de äldre springer 5 km.

Gröt, sol och välförtjänta priser

En av dom som kom för att tävla var den taggade, men smått nervösa, älvsbytjejen Ebba Stenman som är en rutinerad löpare.

– Jag har ju sprungit en del andra lopp tidigare, berättade hon innan starten.

Ebba sprang den kortare sträckan och kom i mål på tiden 16:20.

En rejäl dimma och låga plusgrader härjade i Älvsbyn under förmiddagen. En som inte alls tyckte om det var Nils Nilsson.

– Det är ju så j***a dåligt väder, betonade Nils strax innan vädret skiftade om och solen tittade fram.

Tror du att benen orkar ända upp?

– Det ska dom ju göra. Man får ju då hoppas i alla fall.

Efter genomförda lopp hölls en prisceremoni för att kora vinnarna. Alla deltagarna fick varsin t-shirt med Älvsby Endurance’ logga på. Förutom topp 3 i varje klass, som blev belönade med både t-shirt och någonting extra. De yngre fick en huvudbonad medan de äldre fick matkuponger till folkhögskolans restaurang.

Om tävlingen dyker upp nästa år återstår att se. Detta beror på löparna.

– Om löparna tycker att det är en rolig form så växer det, berättar Sture Norén och lägger till att han enbart har hört positiv kritik bland deltagarna.

Resultatlista 2013

Text: Robin Nilsson

Foto vid starten: Robin Nilsson

Foto vid målet på toppen: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.