Elkedjan slår på stort

14 SEP 2013
Skrivet av :

Med en utbyggnad på 160 kvm hoppas elkedjan att kunna möta Älvsbybornas behov av elartiklar och vitvaror på marknaden. På köpet får de dessutom en bättre arbetsmiljö.

– Det är en gammal vision som nu går i uppfyllelse, säger butiksinnehavaren Mikael Karlsson.

Redan när Mikael Karlsson tog över Elkedjan 2006, fanns drömmen om att bygga ut lokalerna.

Redan när Mikael Karlsson tog över Elkedjan 2006, fanns drömmen om att bygga ut lokalerna.

Redan när Mikael tog över Älvsby el år 2006 såg han ett visst behov av en ombyggnation och en större butiksyta. Efter några års moget övervägande gör han nu slag i saken och bygger ut lokalen med hela 160 kvm. Av dessa blir cirka 70 kvm ny butiksyta, resterande blir lagerverksamhet.

– Nu är vi så pass etablerade och Älvsbyn bör ha ett brett utbud att välja bland, säger Mikael, som hoppas att större utbud av produkter kan komma att konkurrera hårdare mot stormarknaderna i de närliggande städerna.

Avdelningen med vitvaror kommer att växa till det dubbla.

Avdelningen med vitvaror kommer att växa till det dubbla.

Förutom att arbetsmiljön blir bättre kommer bland annat vitvaruavdelningen att växa till det dubbla. Väggar rivs och lokalen både förlängs och breddas. Hela lagret kommer att bli nytt, fräscht och lättarbetat. Det i sin tur innebär att de kommer att få möjlighet att ha hemma mera lagervaror.

Utbyggnationen uppnår en total yta på cirka 160 kvm.

Utbyggnationen uppnår en total yta på cirka 160 kvm.

– Det kommer att underlätta hela vår dagliga verksamhet att ha allt på en och samma yta, säger Mikael och förklarar att som det är nu måste de springa mellan olika byggnader för att komma åt hela sortimentet.

Ett annat vinnande koncept är att de nu får ett eget rum för säsongsbaserade artiklar.

– Det bli skönt att slippa plocka bort och stöka om i halva butiken för att rymma de varor som varierar efter säsong, säger Mikael och bekräftar att ambitionen är att kunna inviga de nya lokalerna redan till slutet av oktober när julartiklarna ska plockas fram.

Redan i slutet av oktober förväntas bygget vara klart.

Redan i slutet av oktober förväntas bygget vara klart.

Text/Foto: Sara Bohlin

 

 

 

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.