Byggande av ny ICA-butik inlett

05 SEP 2013
Skrivet av :

 

20130905_ica_puff

Idag har första spadtaget för en ny ICA-butik tagits. Ansvarig från lokala ICA-butiken och från ICA centralt fanns på plats, precis som bland andra Älvsbyns kommunalråd Helena Öhlund.

Mats Engström är byggansvarig projektledare.

Mats Engström är byggansvarig projektledare.

Mats Engström, byggansvarig projektledare, berättar att man redan 2011 träffade kommunens representanter för att inleda arbetet med att bygga en ny butik.

– I våra mått har det här gått snabbt, kommunen har varit fantastisk att arbeta med, tycker Per Alvin, etableringsasvarig vid ICA Sverige.

Ulf Burström, ICA supermarket Älvsbyn, gläds åt den nya butiken.

Ulf Burström, ICA supermarket Älvsbyn, gläds åt den nya butiken.

Ulf Burström blir butiksansvarig för den nya ICA supermarket-butiken. Han ser fram emot invigningen av de nya lokalerna.

– Det känns lite overkligt att vi om bara ungefär ett år kan slå upp dörrarna tillsammans med min personal.

En ny detaljplan har tagits fram för området där Lekenskolan tidigare stått. När man ser på ritningen syns snabbt att butiken, och omgivningen, får mer utrymme. Den nya butiken kommer att bli sammanlagt 1700 kvadratmeter stor, varav 1200 av dessa blir säljyta. Ändå finns utrymme för utbyggnad när det behövs. Den nya butiken kommer även fortsatt att falla under konceptet supermarket, men man hoppas på att bygga ut, inte bara lokalerna, men också konceptet om ytterligare några år.

– Vi känner marknaden och vet vad folk vill ha här i Älvsbyn. Från dagens ungefär 10 000 artiklar kommer utbudet att öka, och även att förändras. Vi kommer att kunna ta in fler, roligare och lite mer annorlunda varor i vårt sortiment, berättar Ulf Burström.

Detaljplan för Lekenområdet

Detaljplan för Lekenområdet

Kommunalrådet Helena Öhlund inledde sitt deltagande i invigningen med ett riktigt glädjeuttryck.

– Jag säger som Gert Fylking; ÄNTLIGEN!

Helena Öhlund berättade sedan lite mer om detaljplanen för området, snart kan vi bland annat vänta oss en ny hälsocentral, och även en del hyreslägenheter.

– I Älvsbyns kommun är vi oerhört glada att ICA gör en investering på 50 miljoner. Det visar framtidstro. Att ICA är först ut gör också att det blir lättare för fler företag att följa efter och investera.

– Det känns oerhört bra, och tryggt, att ICA tror på det här, avslutar Ulf.

 

FOTO: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.