Bra match men bittert slut – trots poäng

01 SEP 2013
Här gör Emelie Hjertberg 1-0 för Älvsbyn i den 84:e matchminuten. Ett segermål trodde nog många då.

BILDEXTRA: Älvsbyn såg ut att gå mot en värdefull seger när Emelie Hjertberg gjorde 1-0 i med sex minuter kvar att spela. Men gästerna Infjärden kvitterade på straff – i den sista minuten.

– Bittert. Dessutom tycker jag att straffen var tveksam, suckade Mats Andersson, tränare i Älvsbyn.

Det blev en jämn kamp mellan Älvsbyn och Infjärden på Älvåkras naturgräs. Med betoning på kamp.

– Jag tyckte tjejerna krigade förnämligt. Inställningen var bra, berömde Mats.

Matchen stod länge och vägde. De riktigt heta målchanserna var få. Bästa läget innan målen föll hade ÄIF:s Anna Hedman när hon frispelades i straffområdet.

Anna Hedmans jätteläge.

Men så, med sex minuter kvar att spela, dribblade sig Anna Sundberg igenom Infjärdens försvar och slog ett inlägg som Emelie Hjertberg tog till vara på. Från nära håll stötte hon in 1-0.

Anna Sundberg dribblar sig genom gästernas försvar...

Anna Sundberg dribblar sig genom gästernas försvar…

Något som då såg ut att bli segermålet.

...och serverar bollen till Emelie Hjertberg som gör 1-0.

…och serverar bollen till Emelie Hjertberg som gör 1-0.

Men i sista matchminuten fick Infjärdens spelande tränare Emelie Berglund bollen och drev ut mot vänster del av straffområdet där hon hamnade i en kamp med Stina Öberg. Hemmaspelaren drog Berlund i armen och domaren Robert Ridefors, Luleå, blåste straff.

Närkampen som ledde till gästernas straff.

– Jag tycker att båda var lika bra kålsupare. Domaren hade lika gärna kunnat blåsa frispark till oss i momentet före. En tuff straff, menade Andersson.

Straffen tog före detta Piteåspelaren Linn Lundström hand om och placerade bollen säkert i mål bakom annars utmärkta Älvsbymålvakten Alva Eriksson.

Det bittra slutet för Älvsbyn.

– Tufft att tappa poäng på det här sättet. Vi var värda tre poäng, tyckte Mats som trots allt hade en hel del saker att glädja sig åt.

Älvsbyn spelade stundtals riktigt bra och visade en hel del jävlar anamma på planen. Forwards kom runt på kanterna och försvarsspelet var bra.

Exallsvenska Sara Eliassson fick pris som bästa spelare. Hon visade styrka framförallt i nickspelet. Men hela fyrbackslinjen ska ha beröm liksom målvakten Alva Eriksson.