Anna poängräddare på nytt

16 SEP 2013
Målskytten Anna Sundberg fixade poängen och sannolikt även nytt kontrakt för ÄIF efter 1-1 mot Öjebyn.

Anna Sundberg räddade en viktig poäng för Älvsbyns damer i division två efter att ha kvitterat till 1-1 (0-1) mot Öjebyn i den 85 minuten! Poängen innebär med största sannolikhet nytt kontrakt för ÄIF!

Söndagens match på Älvåkra blev en jämn historia. Gästerna Öjebyn tog det målmässiga kommandot genom mål av Malin Holm redan efter 19 minuters spel.

Hemmalaget jagade sedan febrilt och skapade ett flertal chanser. Med lite drygt fem minuter kvar av ordinarie matchtid kom också den välförtjänta utdelningen.

Målskytt: Anna Sundberg, som hittat målformen.

Dessutom visade Älvsbyn återigen upp ett stabilt försvarsspel.

För Älvsbyn återstår två matcher att spela; Storfors AIK (borta) och Luleå DFC (hemma).

ÄIF och Storfors AIK parkerar på samma poäng, 19. Sex poäng före FC Norrsken under nedflyttningsstrecket. Norrsken har dock en match mindre spelad.

Älvsbyn unga utvecklingslag på damsidan avslutade säsongen med bortamatch mot Bergnäset den gångna helgen. Det blev en hedervärd förlust med 2-4 (2-3).

Målskyttar för ÄIF var Jenny Fredriksson och Sara Burström.

Älvsbyns unga lag avslutade säsongen riktigt bra med knappa förluster mot topplaget IFK Arvidsjaur och och en uddamålsförlust mot Infjärden.

Sista seriematchen för säsongen och jag skrev igår att det enda jag ville se var bra spel. Jag ville se viljan. Viljan att vinna, viljan att vinna boll, viljan att våga utmana och viljan att vinna. Och det var precis det jag fick se.” , skriver Gabriella Grahn, assisternade tränare på sin blogg...